Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Április 15-ig lehet kitölteni a „Közös ügyünk a zöldenergia” című online kérdőívet

Mindössze néhány percet igényel a „Közös ügyünk a zöldenergia” című online kérdőív, melyet a zoldenergia.kormany.hu weboldalon lehet elérni. A kormány elképzelése szerint a magyar gazdaság jövője a zöldenergiában rejlik.

„ Közös ügyünk a zöldenergia” címmel online konzultációt indított a kormány. Április elején ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a kapuvári városháza tárgyalótermében.
A családok, az önkormányzatok, a települések, de a vállalkozások és a nemzetgazdaság számára is egyaránt fontos az energiapolitika. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő szerint mindannyiunk életét befolyásolja az energiabiztonság. A kormánybiztos kifejtette: Kulcskérdés, hogy minél tisztább, biztonságosabb és megfizethetőbb erőforráshoz jussanak hozzá az emberek.

Koncz Zsófia arról beszélt, hogy a magyar kormány számára mindig nagyon fontos volt, hogy egyetértési pontokat keressen, ezért rendszeresen megkérdezi a magyar emberek véleményét a fontos ügyekben. Ilyen a zöldenergia kérdése is, amelyről az elmúlt időszakban egyre gyakrabban hallunk. – A háború következményeként olyan szankciós politika alakult ki, amely energiaválságot okozott. Azzal kellett szembesülnünk, hogy az energiabiztonság, az energiaellátás, a megfizethető árú energia kérdése fontosabb lett mint valaha – fogalmazott az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, aki elmondta azt is, hogy a zöldenergia témáját két fő kérdéskörre bontotta a kormány: az egyik a napenergia, a másik pedig az atomenergia.
A zöldenergiáról szóló online párbeszédben is e kérdéskörökkel kapcsolatban fordultak az emberekhez, hogy megismerjék a többség véleményét. A kérdőív kitöltésével a nap- és atomenergián át a geotermikus energiáig, az elektromobilitásig ki lehet fejteni az elképzeléseket, továbbá rávilágít arra is, hogy jelenleg milyen nagy küzdelem folyik a világban a zöldenergia tárolásával kapcsolatban.

Koncz Zsófia szerint nagy érdeklődés övezi a Napenergia Plusz Programot, mely az első olyan kormányzati kezdeményezés, mely nemcsak a napelemek telepítésére vonatkozik, hanem a zöldenergia tárolásával is foglalkozik. A miniszterhelyettes arra biztatja az embereket, hogy töltsék ki az online kérdőívet, mely a zoldenergia.kormany.hu weboldalon található. A zöldenergia valamennyi szegmensét érinti az a tizenhárom kérdés, melyekre április 15-éig lehet válaszolni. A hozzá tartozó ismertetőkből az is kiderül, hogy áll Magyarország jelenleg ebben az ügyben.

A magyar kormány számára kulcskérdés a rezsicsökkentés fenntartása, melyhez pozitív visszajelzésnek tekinthető az emberek véleménye a zöldenergiáról. A lakosság észrevételei megerősíthetnek sok megkezdett intézkedést, de hatással lehetnek a jövőbeni tervekre is – hangsúlyozta Koncz Zsófia.

Beküldés dátuma: 2024. 04. 09.

További hírek